Kunstenaar in de klas

Kunstenaar Wendy op school

Meer Met Materiaal

Mijn naam is Wendy van Zanten en ik werk al een enkele jaren als ‘Bikker’ wat staat voor ‘Beroepskunstenaar in de Klas’. Op de Klim ben ik als Bikker uitgenodigd om met groep 1 t/m 3 te gaan werken met het thema van de kinderboekenweek: Worden wat je wil.
Als kunstenaar ben ik werkzaam als vormgever, theatermaker en geef ik kunstworkshops op festivals, scholen en Buitenkunst. Daarnaast maak ik prenteboeken in de serie Wolkenmannetje, waarvan onlangs het derde deel is uitgekomen: Wolkenmannetje op vakantie.
Mijn uitgangspunt van beeldend werk, theater en workshops is: materiaal en objecten. Zo kan ik met een stapel houten koffers en een boodschappenkarretje tot een peutervoorstelling komen of met een stapel incomplete puzzels een idee krijgen voor een kunstworkshop.
Mijn uiteenlopende activiteiten heb ik verzameld bij Loket-Z. Neem gerust een kijkje op de website: www.loket-z.nl